en menu

Blogi


24.3.2015

Valkoinen pizza

Gluteenittoman, vegaanisen ja hiivattoman pizzapohjan päälle syntyvä valkoinen pizza on upea ja koukuttava yhdistelmä pizzaa ja piirasta, jossa on aavistuksen lehtevä suutuntuma.

Pohja:

  • 2 rkl chia-siemeniä + 1 dl vettä (tai kaksi luomukananmunaa)

  • 3 dl mantelijauhoja

  • 1 dl perunajauhoja

  • 2 rkl psylliumkuitujauhetta

  • hyppysellinen suolaa

  • 1 dl oliiviöljyä

Täyte:

  • n. 150 g mozzarellaa

  • 5 rkl murustettua fetaa

  • noin 3 kpl artisokan sydäntä

  • muutama vihreä keitetty papu

  • 1 murskattu valkosipulin kynsi

  • vihreitä oliiveja

  • mustapippuria

  • kuivattuja yrttejä

Pinnalle:

  • Oliiviöljyä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita pienessä kulhossa vesi ja chia-siemenet ja jätä geeliytymään noin 5 minuutiksi. Valmista sillä välin muu taikina. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Lisää lopuksi geelitynyt chia-siemenseos (tai kananmunat) ja sekoita. Painele taikina noin 1 cm paksuiseksi levyksi leivinpaperilla suojatulle uuninpellille. Esipaista pohjaa uunissa noin 12 minuuttia. Ota pohja uunista ja lisää päälle murustetut juustot, viipaloidut artisokan sydämet, pavut, murskattu valkosipuli, oliivit ja mausteet. Paista uunissa vielä noin 5 minuuttia, tai kunnes juusto on hyvin sulanut. Ota uunista, roiski pinnalle kevyesti oliiviöljyä, tarjoile ja nauti!

SEURAA VANELJAA:

Facebookissa (Varmista että saat päivitykset: klikkaa fb-sivun yläreunasta "Seuraa/Follow")

Instagramissa

Pinterestissä

Twitterissä